Korábbi filmek

2009

Sebek – Check Point Jozef

Gyűlölhetsz valakit pusztán azért, mert nem a te nációdhoz tartozik? –kérdezi Tanja, a szerb turista Jozef horvátországi veteránkocsmájában, Rovinjban.

Rövid leírás:
A film három sors történetére kérdez rá, a szereplők az egykori Jugoszláviával együtt estek szét, bár mára már összeálltak – legalábbis ők ezt hiszik magukról. Ülnek a kocsmában, dohognak, beszélgetnek, lábadoznak. Béke van. Ők hárman, így vagy úgy, de túlélték a háborút, bár Silvano szelleme ottmaradt, Tanjának a szíve mellett az emlékei ragadtak benne, csak Jozef, a kocsmáros megy tovább, rendületlenül, hogy új hazát építsen magának a régi hűlt helyén.

Örökség - Mars Mira

Háromnapos zarándokút Boszniában, a srebrenicai áldozatok emlékére.

Rövid leírás:
1995. július 12-e és 16-a között a szerb csapatok több mint 8000 civil boszniai férfit és fiút mészároltak le Srebrenicában – származásuk miatt. A tömegsírokban megtalált és azonosított holttesteket minden év július 11-én újratemetik. A 12 és 72 év között fiúk és férfiak földi maradványait. Ezen az úton rájuk emlékezünk.

2008

Háttéremberek

Rövid leírás:
A film orvosokról, nővérekről, véradókról és a HLA Laborról szól, ahol a donorokat regisztrálják, a vért és az antigéneket hasonlítják össze.
Az interjúkból az is kiderül, hogy a kórházi személyzet hogyan birkózik meg a lelki teherrel.

2006

Érintettek II. rész

Rövid leírás:
Sorozatunk második része Patrikról szól.
Az immunhiánnyal született kisbaba a kinti világot nem ismerhette meg – gyakorlatilag a Szent László Kórház csontvelő-transzplantációs osztályán élt két éven át. Ez alatt az idő alatt egyfajta érzelmi hullámvasúton érezhették magukat édesanyjával – megjártak pokoli mélységeket és szédületes magasságokat.
Hogyan lehet a családtól, világtól elzárva kerek egész embernek maradni? Hogyan tud egy apa a messzi távolból gyereke életéért küzdeni? Hogyan képes egy kisbaba újra és újra talpra állni? Ez alatt a két év alatt volt sok sírás, olykor nevetés. Hogyan lehetséges túl a mindenen létezni?

A válasz maga Patrik. Az ő lényének kisugárzása ajándék mindenkinek, aki csak megismeri.

2005
Érintettek I. rész
Rövid leírás:2003. novemberében kezdődött az egész. Egy kórházi folyosón megismerkedtem Attilával, az akkor 14 éves leukémiás fiúval. Csontvelő transzplantációra várt. Úgy gondolta, hogy betegségének története esetleg érdekes lehet másoknak is, ezért elhatároztuk, hogy filmre vesszük, megörökítjük szinte minden percét. Ahogy ő fogalmazott:
„azért, hogy megmutassam az utánam jövő betegeknek, hogy ezt így, mosolyogva kell végigcsinálni!”
Egy éven keresztül rögzítettem az eseményeket: a steril bokszon belüli világról, a sikerekről, a mélypontokról, egy 14 éves fiú harcáról.

2004

Este jó, este jó
kisjátékfim

A film a családon belüli erőszakról szól.

2003
Magdafilm

Néhány alkalommal társául szegődhettem B. Müller Magdának, aki évtizedeken át fotózta oly sok magyar film születését, most azonban a kamera másik oldalára került. Így rögzíthettem gondolatait. Az energiáját. A nevetését. Mondat-töredékeit. "Pillanat-vadászat közben ki zavarja legjobban az embert? Az egész stáb."